Klik hier om het bericht ‘Op zoek naar Spaanse woorden’ te lezen!

Advertenties

8 thoughts on “Klik hier om het bericht ‘Op zoek naar Spaanse woorden’ te lezen!

  • Hoi Sabine,
   Ik probeer op een andere manier Spaans te leren. D.m.v. taalles in een groep waar ook wat aan conversatie wordt gedaan.Ik heb nu zes lessen Spaans voor beginners 1 gehad en ik besef nu pas hoe hoog de berg is die ik aan het beklimmen ben. Een gesprek in het Spaans ook maar enigszins volgen is zo goed als onmogelijk vanwege de ontbrekende woordenschat en de snelheid waarmee gesproken wordt. Het is zelfs niet mogelijk om de woorden als afzonderlijke woorden te herkennen.

   Dan is Spaans lezen makkelijker omdat je dan duidelijk afgescheiden woorden ziet staan. Maar wat voor soort woord is het dan. Is dit nu een zelfstandig, persoonlijk of bezittelijk naamwoord of een gekke werkwoordsvervoeging? Dit wordt duidelijker als je de uitgangen van de gebruikelijke werkwoorden leert kennen. Maar met al die verschillende tijden en wijzen van de werkwoorden is dat nog een enorme klus.
   En dan die onregelmatige werkwoorden. Dat b.v. quepo, cabemos en cupieron allen van hetzelfde werkwoord vandaan komen is toch gek. Of voi, iba en fui allemaal eerste persoon van het werkwoord ir. En dan heb je bijvoorbeeld ook vayáis, iré en id die bij dat werkwoord thuis horen.

   In mijn behoefte aan structuur ben ik erg geholpen met het boekje Grammatica Spaans uit de Prisma serie. Leuk is ook ‘Spaanse uitdrukkingen en gezegden’ uit dezelfde serie. Heb ze als ebook op mijn tablet staan dus kan ze straks op reis gemakkelijk raadplegen.

   Groetjes,
   Frans

   Liked by 1 persoon

   • Ja Frans het is ook mega moeilijk. Mijn vader en broertje zijn nu ook bezig met zo’n cursus. Ook voor hun is het heel lastig. Je gaat het pas echt leren als je het moet spreken. En Spaans Spaans is moeilijker dan het Spaans in Colombia. Dat komt doordat ze hier de woorden Veel duidelijker uitspreken. Doe onregelmatige werkwoorden zijn heel lastig. Ik ken ook nog niet alle vervoegingen. Probeer eens het nieuws te kijken op noticiascaracol.com. Dan herken je vanzelf woorden en vervoegingen. En ik heb een app op mijn telefoon met alle werkwoorden en vervoegingen. Kan ik af en toe even spieken als ik het niet weet. Succes met leren!

    Like

   • Nou dit nieuwsberichten gaan nog iets te snel voor mij.
    De app heb ik geïnstalleerd en is idd erg handig!
    Goede tip!

    Liked by 1 persoon

 1. Ha Sabine, vanmiddag was je moeder bij me op bezoek. Ze vertelde natuurlijk over jou en je Colombiaanse avontuur. Ze vertelde over dit blog en ik vind het gewoon erg leuk je te volgen. Jullie zijn een mooi stel. Heel veel succes en geluk daar.Groetjes van een oud- collega van je moeder. Judith van der Vaart-Steger

  Liked by 1 persoon

  • Beste Judith, bedankt voor uw bericht. Wat leuk dat u ook mijn blog bent gaan volgen! Ik maak hier van alles mee, dus genoeg te vertellen 🙂 Groetjes, Sabine

   Like

Reacties zijn gesloten.