Het begin van de jaren 30

Het is officieel: ik ben 30. Een dag waar ik al wekenlang vreselijk tegenop zie. En nu is het dan zo ver. Ik ben net wakker en stap uit mijn hotelbed in Medellín. Ik wankel humeurig naar de badkamer en kijk in de spiegel. En ik ben stomverbaasd over wat ik zie.

Ik kijk mezelf met grote ogen aan en zie dat mijn haar helemaal vannacht niet spontaan grijs is geworden. En er zijn ook niet plotseling (nog meer) rimpels in mijn voorhoofd verschenen. Ik schuifel ietwat verdwaasd naar mijn koffer en kleed me aan. En wat blijkt? Ik pas gewoon alles nog! Ik ben dus blijkbaar ook niet opeens 5 kilo aangekomen. En gekrompen lijk ik ook nog niet. Pff, wat een opluchting zeg!

De ontdekking dat ik er nog net zo uitzie als toen ik 29 was verbeterd mijn humeur aanzienlijk. Ik ga op bed zitten en kijk naar vriendlief die nog slaapt. In gedachten verzonken bestudeer ik mijn handen en alsof iemand me een klap geeft kom ik plots weer terug op aarde. Ik staar voor me uit en besef opeens dat ik NOG NIET GETROUWD BEN! Hoe is dit mogelijk? Ik ben al 30 en nog niet getrouwd! En ik zie hier ook nog geen kinders rondhuppelen. Sterker nog: 3 maanden geleden heb ik mijn leven totaal omgegooid. Hoe moet dit ooit goed komen?

Vriendlief ontwaakt uit zijn diepe slaap, kijkt me aan met die geweldige glimlach en prachtige bijna zwarte ogen en zegt: goedemorgen schat, wat ben je weer mooi vandaag.

Als vanzelf beginnen de vogeltjes weer te fluiten. De donkere wolken die zich boven mijn hoofd hadden samengepakt verdwijnen spontaan. Dertig? Wat was daar ook alweer erg aan? Ik heb nog steeds mijn blonde haren en een soepele huid. En belangrijker nog: mijn mannetje vindt me nog net zo mooi als gister! Ik kijk hem verliefd aan en denk: ach, dat huwelijksaanzoek, dat is toch gewoon een kwestie van tijd?

We gaan ontbijten en besluiten deze dag groots te vieren met taart en al. Helaas zonder familie en vrienden (die ik nu best wel mis), maar mét de man van mijn dromen met wie ik vandaag Medellín onveilig ga maken. Let’s start the 30’s!

Advertenties

13 thoughts on “Het begin van de jaren 30

  1. Pingback: BYE BYE 2015 – HELLO 2016! | BESABINE

  2. Van harte gefeliciteerd met jouw dertigste verjaardag!

    hahaha geweldig verhaal en nee er begint niks aparts als je 30 wordt, je verandert eventueel pas als je ooit een kindje krijgt bijv. 😉 Dan komen die grijze haren wel, hahaha grapje natuurlijk, maar geniet ervan dat je nog bent zoals je bent, en ook als je 40 wordt kun je er nog net zo uitzien als vandaag 😀

    X

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s