Een pareltje in Bogotá

Midden in Bogotá ligt een stukje groen met alle kleuren van de regenboog. Een stukje met frisse lucht, schoonheid en geluk. Een zee van prachtige bloemen, die ideaal zijn om mams op deze Moederdag in het zonnetje te zetten. Welkom in de Botanische Tuin: het pareltje van Bogotá.

Met de taxi komen we aan bij de entree van de Jardín Botánico, oftewel: de Botanische Tuin. Na twee eerdere bezoekjes behoren deze tuinen absoluut tot mijn favoriete bestemmingen in Bogotá. Heel graag laat ik ook mijn ouders kennismaken met deze onverwachte schoonheid. Voor ruim €1,- per persoon mogen we naar binnen. We lopen door de poort en wandelen plots een andere wereld in. Een wereld vol met prachtige kleurrijke bloemen, tropische planten en hoge palmbomen. Een oase van rust midden in de drukke stad.

Na de heerlijke vegetarische lunch in het schattige restaurantje wandelen we dieper de tuinen in, die veel groter blijken te zijn dan verwacht. De bloemen zijn zo prachtig van kleur. Ik kan niet stoppen met foto’s te maken van al dit moois.

Even later wandelen we vanuit de bloemenzeeën door het kaktus-gedeelte. Opeens belanden we in een soort woestijn, met kaktussen zo mooi en groot. Een paadje over een klein heuveltje leidt ons door een totaal ander mini-landschap. Op sommige stekelige kaktussen groeien schattige gele bloemetjes. Wat een contrast.

Als we weer verder lopen komen we aan bij een gebouwtje waar een deur open staat naar de tropen. Eenmaal binnen wanen we ons in het tropisch regenwoud inclusief hoge temperaturen. Het is waanzinnig mooi met die prachtige planten en kleine meertjes met waterlelies. Er drijven schildpadden in het water die hier vast een heel goed leven hebben. Net als de schildpadden genieten ook wij op ons gemakje van de rust en de warmte.

Eenmaal weer buiten lopen we opeens door een prachtige rozentuin. Felle kleuren komen ons tegemoet. We wandelen door de rozen naar een fonteintje dat vrolijk water in het rond spettert. Hier moeten we natuurlijk even met z’n drieën op de foto, zo tussen die mooie rozen.

Mijn ouders genieten zo van dit bezoek dat we ongemerkt al ruim 3 uur door de tuinen ronddwalen. En eigenlijk willen ze helemaal nog niet weg. Er worden al plannen gesmeed om hier hele dagen met een boek te gaan zitten. Gewoon te genieten van de mooie bloemen, de rust en de lekkere koffie in het restaurantje. Ze verwonderen zich over hoe het mogelijk is dat zoiets bestaat in deze miljoenenstad, laat staan in Colombia. Maar toch is het echt waar. Een pareltje midden in de stad. Liefde op het eerste gezicht. Mijn ouders zijn verkocht. En ik ook.

25 gedachten over “Een pareltje in Bogotá

  1. Pingback: Kriskras door Bogotá | BESABINE

  2. Pingback: Op stedentrip naar Bogotá | BESABINE

  3. Ik sluit me aan bij alle reacties 🙂 Super mooie kleuren, bloemen zijn onbeschrijfelijk en je hebt ze prachtig weer gegeven ! Groetjes aan je ouders! Liefs

    Geliked door 1 persoon

  4. Wauw, ik genoot al van al die foto’s laat staan als je er werkelijk zit en bent, kunt ruiken en luisteren. Heerlijk!

    Blijf zo genieten van elkaar, maar dat doen jullie wel 😀

    Geliked door 1 persoon

    • Bedankt! Ja klopt, het weer hier is lastig te omschrijven. Meestal is het zo rond de 17 graden. Maar door de hoogte kan het zomaar ineens heel koud worden als het bewolkt is of juist 25 graden als het helemaal helder is. Het kan ook zomaar gaan regenen. Dus altijd iets warms mee/aan 🙂

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie