Klik hier om het bericht ‘Een museum-tour door Bogotá’ te bekijken!

Advertenties

27 thoughts on “Klik hier om het bericht ‘Een museum-tour door Bogotá’ te bekijken!

 1. Ik vond de buurt heel mooi, maar had helaas geen tijd om beide musea te bezoeken. Casa de Moneda stond bovenaan mijn lijstje.. Wanneer ga je je broertje weer zien? Nog een keer naar Nederland binnenkort?

  Like

 2. Prachtig hoor zo meekijken met de bezoeken die jullie aan de musea hebben gebracht. Mooi verwoord en prachtfoto ‘s!

  Liked by 1 persoon

 3. Columbia heeft echt veel te bieden joh! Ik heb die schilderijen weleens vaker ergens gezien maar wist nooit wie er achter zat, tot nu dus!

  Like

  • Ja een mooie culturele afsluiting inderdaad! De volgende keer neem ik jullie ook mee naar deze musea en gaan we op zoek naar nog meer cultuur! Want de binnenstad zit vol met allerlei leuke musea!

   Like

 4. Leuk dat je meer hebt geleerd over mijn Picasso 😛 hahaha en dan bedoel ik de echte, zou het zelf nog willen zien, was ik ooit in Barcelona, hebben we dat over geslagen, er was geen tijd voor eerlijk gezegd.

  En Botero, jaaaaaaaaa natuurlijk ken ik die, het dansende paar is het eerste wat ik ooit zag, vond het maar vreemd en gek, een moderne Rubens zo zie ik hem nu. Wat ik dan weer niet wist, is dat hij ook beelden maakt of gemaakt heeft. Prachtig!

  X

  Liked by 1 persoon

  • Leuk dat je Botero kent! Echt mooie stukken maakt hij! Kijk maar eens in mijn blog over Medellín, daar staan wat foto’s met mega beelden van hem. Ik wil nog eens terug om er meer te maken, want door de hele stad staan ze. Ik moet eerlijk bekennen dat Picasso niet mijn favoriet is. Ik houd meer van iets realistischer kunst (of hoe zeg je dat 😉 ). Monet is echt mijn favoriet, heb er in Nederland nog hele dikken boeken over staan, over het impressionisme. Echt apart hoe een mens zo kan genieten van een schilderij…

   Liked by 1 persoon

   • Picasso was meer van het kubisme, maar pas later, als je zijn vroege werken ziet, wow, dat waren normale werken, het kubisme is pas veel later gekomen 😉 Maar dat moet je ook maar weten, zij vader was ook leraar aan de kunst academie, zag al heel jong hoe goed zijn zoon Pablo ook was, natuur talent en wilde dat hij hetzelfde beroep ging uitoefenen later, maar dat wilde Picasso dus niet… en ging zijn eigen weg om, om zijn vader te irriteren, hahaha Ga ik zeker even doen en Monet is ook mooi, Degas met zijn ballerina’s wow… Gaugain vind ik dan weer niks aan of van Gogh? uhm… ja… lol 😉

    Like

 5. Ha, grappig: gefotografeerd worden als blonde filmsterren. Zo moet mijn jongste (blond, bijna 2 meter groot) zich hebben gevoeld tijdens zijn rondreis door Peru en Bolivia. Constant op de foto gezet door de plaatselijke bevolking.

  Liked by 1 persoon

  • Haha ja waarschijnlijk! Ik heb nog de mazzel dat ik het postuur van een Colombiaan heb (klein dus), maar als je bijna 2 meter bent dan steek je hier in Zuid-Amerika echt overal boven uit en geef je ook nog licht met je blonde haren 😀

   Liked by 1 persoon

  • Bedankt! Ja die huizen zijn echt prachtig! Er zijn er best wel veel van dit soort oude huisjes in de binnenstad van Bogotá. Velen zijn nu een museum of een restaurantje, heel schattig. Trouwens, in heel Colombia heb je dat wel. Ongelooflijk waar vroeger hele families samen woonden: dat maakt het toch een stuk leuker in zo een huis 😉

   Liked by 1 persoon

 6. Leuk zo’n museum dag! Vooral die eerste ziet er mooi uit. Wel bijzonder dat jongens in dienstplicht rondleidingen moeten geven, misschien best een goed idee..

  Je hebt echt een leuke blog trouwens!

  Liked by 1 persoon

  • Bedankt Daphne! Leuk dat je bent gaan volgen! Ja best bijzonder inderdaad, en volgens mij had hij er ook nog veel plezier in. En het was nog gratis ook die hele rondleiding.

   Like

 7. Ik ben niet zo’n fan van die schilderijen, mag dat? Lijkt een beetje op de omgekeerde boodschappen die tegenwoordig verspreid worden dat mensen niet (meer) moeten voldoen aan het slankheids-ideaal want ‘normale’ mensen zijn dik.
  In dat Nationaal Museum zou ik wel eens willen snuffelen.

  Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.