91 gedachten over “Klik hier om het bericht ‘In Colombia: het leven met een arts-in-opleiding’ te bekijken!

 1. Wat mooi en duidelijk vanuit het hart geschreven. Het lijkt mij moeilijk voor jullie, want jullie zien elkaar al zo weinig. Zoals je al aangeeft, je bent al aan het slapen en hij komt pas thuis. Tegelijkertijd maakt het misschien juist jullie relatie zo leuk en goed, omdat jullie dan elkaar missen.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel! Ja is soms wel moeilijk hoor… maar inderdaad als we wel samenzijn dan waarderen we die tijd extra erg. Ik vind vooral het communiceren als we niet samenzijn lastig… via de telefoon is toch anders dan live.

   Like

 2. Pingback: De aanloop naar de allerleukste maand van het jaar: let December begin! | BESABINE

 3. Wat knap zeg, dat hij zo zijn passie volgt. Lijkt me voor jullie best pittig en kan me voorstellen dat het lastig is. Maar dan heb je echt passie voor je beroep zeg, daar kan ik dan best jaloers op zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja klopt, is soms echt moeilijk. Ook voor hem hoor, hij zit er best vaak doorheen. Het is dat hij weet dat deze periode eindigt, anders is het niet vol te houden. En ook ik kan daar best jaloers op zijn, iemand die echt passie heeft en precies weet wat ie wil..

   Like

 4. Jeetje wat knap. Ik vond dat artsen hier al schandalig veel moeten werken maar dat het daar er zo aan toe gaat? Respect voor jou en je man! Begrijpelijk dat het soms wel eens lastig is. Maar liefde overwint alles πŸ™‚

  Like

 5. Fijn dat je toch de kleine momenten samen kunt koesteren want dat gaat jullie door deze drukke periode heen helpen. In Spanje is het ook zo dat het werkweken zijn van 6 op 7 voor een lager loon dan in BelgiΓ« en Nederland.

  Geliked door 1 persoon

 6. en dan zeggen de mensen hier dat ze druk zijn. En na 30-40 uur werken ze echt een vrije dag verdiend hebben. Geniet van je vrije tijd-dag(en)-nachten and so on….

  Geliked door 1 persoon

  • Haha ja inderdaad. Sowieso werken Colombianen veel meer dan Nederlanders. En ze verdienen ook nog eens veel minder. Een 6-daagse werkweek is hier ook heel normaal. En parttime werk bestaat hier niet…

   Geliked door 1 persoon

   • ja, zo is onze werkweek heel luxe…officieel slechts 45 uur… een van de kortste werkweken van het land! En dan hebben we mazzel dat men gewoon nooit op zaterdag komt, ook al is het officieel een werkdag!

    Geliked door 1 persoon

 7. Respect voor hoe jullie ermee omgaan. Ik kan me zo goed voorstellen dat je hem erg mist. Dan besef je maar al te goed dat de kleine dingen de grote dingen zijn! Want daar moet je het natuurlijk van hebben. Wel heftig hoe het daar gaat in vergelijking met in Nederland! Dan moet je inderdaad wel knetter ambitieus zijn om dat vol te houden!

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel. Inderdaad: klein = groot. Less = more haha. En ja in NL is het echt zo anders. Als je dit werk niet Γ©cht wil doen, dan redt je het hier zeker niet. Een mede student van hem is ook al in een psychiatrische inrichting beland na het eerste jaar..

   Like

  • Soms is het wel lastig ja. Komend weekend zou hij vrij zijn en dan opeens is er weer een dienst van 48 uur gepland… maarja πŸ˜‰ Ja respect is het juiste woord. Want niet alleen is dit zwaar, hij heeft ook nog eens te maken met moeilijke situaties: mensen, ook kinderen, die op zijn tafel overlijden. Of die later overlijden. Dat is soms best moeilijk.

   Like

 8. Hoi Sabine! Via jouw follow van mijn blog kwam ik zojuist op de jouwe terecht. Jee, wat een bijzonder avontuur waar jullie in zitten zeg. Gaaf en uitdagend tegelijk – kan ik me helemaal voorstellen. Je blog en je positiviteit en dankbaarheid doen me nadenken. Mijn lief werkt ook erg veel, maar nog niet zoveel als de jouwe. En ik denk dat ik ook nog wat meer de momenten waarop we wel samen zijn ga waarderen nu. Dank je wel voor de inspiratie πŸ™‚ Liefs, Sanne

  Geliked door 1 persoon

  • Hoi! Zat net een berichtje bij jou te typen πŸ™‚ Leuk dat je ook bij mij komt volgen! En fijn dat ik je heb kunnen inspireren. Ik moet zeggen dat het bij mij ook wel een tijdje heeft geduurd hoor, voordat het tot meer acceptatie en waardering kwam πŸ™‚ En soms is het nog steeds weleens lastig hoor. Wat doet jouw vriend voor werk? Liefs, Sabine

   Geliked door 1 persoon

 9. Herken de communicatiestoornissen.. dezelfde boodschappen! Ach ja je leven als expat kent zo zijn ups and downs.. Gaat helemaal goed komen!

  Geliked door 1 persoon

 10. Nou… wat een leven… heel veel respect. Sowieso zou ik het niet kunnen – in de zorg werken… maar dan ook nog eens met zulke lange dagen… Jouw emigrantenleven wordt er ook niet makkelijker van. Gelukkig kun je het allemaal goed relativeren!

  Geliked door 1 persoon

  • Ja best lastig! Ik zou het ook niet kunnen hoor. Sowieso niet arts zijn, maar ook al die lange dagen en nachten niet… pff. Gelukkig moet er toch iemand zijn voor het huishouden dus dat ben ik hahaha.

   Geliked door 1 persoon

 11. Wauw wat een respect voor jou en je partner! Ik bezoek je blog nu voor het eerst maar vind het allemaal reuze interessant om te lezen. Wat werkt hij hard voor zijn droom zeg, wauw. En ook knap van jou dat je hem zo steunt :)! Geniet van de momentjes samen, die zijn inderdaad het allerbelangrijkst. Hoe lang of kort ze ook mogen duren!

  Fijne avond! Liefs, Rosie

  Geliked door 1 persoon

  • Hoi! Leuk dat je komt kijken op mijn blog! πŸ™‚ Hij werkt echt heel hard ja, zoiets kun je ook alleen doen als je iets Γ©cht wilt. Ik probeer hem zo goed mogelijk te steunen, maar soms zit ik er ook wel eens doorheen hoor πŸ˜‰ Bedankt voor je lieve berichtje! Liefs!

   Like

 12. Poeh… dat zijn nog eens werktijden! Je moet wel over een enorm concentratievermogen, een enorme drive en een enorme energie beschikken om dat allemaal vol te houden, lijkt mij.

  Geliked door 1 persoon

 13. Wat een doorzettingsvermogen, van jullie allebei trouwens. Het is veel investeren om iets op te bouwen. Hoe ver is je vriend met zijn opleiding?

  Geliked door 1 persoon

  • Ja vooral bij hem inderdaad! Echt ik doe het hem niet na denk ik… Hij moet nog iets meer dan 2 jaar, dus bijna op de helft. Is nog even, maar daarna plukt hij er inderdaad de vruchten van. Hij kijkt daar erg naar uit πŸ˜‰

   Geliked door 1 persoon

 14. Ik heb echt respect voor de tijd en toewijding die Jimmy in z’n werk steekt! En dat ie dan soms ook nog tijd vindt om te gaan sporten…. :p Jullie zijn een leuk stel samen! πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

 15. Och wauw, wat heb je dit mooi en levendig geschreven. Alsof ik er naast sta! Dan vind ik altijd zo mooi aan je blogjes. Super ook, wat hij doet en hoe jullie ermee omgaan. Kan me voorstellen dat dit bijzondere momenten zijn.

  Geliked door 1 persoon

 16. Wat een lieve laatste zinnen Sabine, volgens mij hebben jullie het ondanks zijn zware baan heel leuk samen πŸ™‚ En al is zo’n hard werkend persoon in een relatie voor beiden niet makkelijk, het zegt veel over jullie doorzettingsvermogen!

  Geliked door 1 persoon

  • Bedankt! Ja dat klopt wel eigenlijk haha πŸ˜€ We hebben het vaak heel gezellig en lachen veel samen. Het gevoel dat je samen zoiets aankunt en de relatie sterker wordt vind ik heel mooi. Het geeft een gevoel van dat je alles aankunt samen. Dat je samen steeds sterker wordt πŸ™‚

   Geliked door 1 persoon

 17. Wat zwaar lijkt me dat Sabine! Studeren op die manier is wel heel erg zwaar.
  Ik vind het echt heel knap dat jullie dat volhouden en zoveel genieten van die kleine momenten πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

  • Ja is behoorlijk zwaar inderdaad. Die passie sleept hem er doorheen. Het leven wordt automatisch aan zo’n situatie aangepast en dan opeens is het normaal om alleen kleine momentjes te hebben. Waar we dus elke keer weer zo van genieten πŸ™‚

   Geliked door 1 persoon

 18. Wat mooi geschreven!
  En wat lijkt mij dat bijzonder zwaar. Wat goed van hem dat hij zo gedreven is. En een lieve vriendin heeft die hem daarin steunt! Wat een verschil met hoe het in Nederland geregeld is.

  Geliked door 1 persoon

  • Bedankt! Ja hij wil dit zo graag… echt ik doe het hem niet na πŸ™‚ Ik zorg wel voor hem, vind ik veel leuker haha πŸ˜€ Ja in NL is het heel anders. Een paar jaar geleden was het nog erger hier met die bizarre werktijden, dus er zit vooruitgang in πŸ™‚

   Geliked door 1 persoon

 19. Hoe moeilijk het soms ook zal zijn, uit je verhaal blijkt wel dat de basis van jullie relatie goed zit en daar moet je vooral ook voor blijven gaan! Petje af hoor voor je vriend om zo’n ritme vast te kunnen houden!

  Geliked door 1 persoon

  • Ja best knap van hem, ik doe het hem niet na πŸ˜‰ Ja klopt wel van de basis, al leren we steeds nog van elkaar en wat de beste manier is om met elkaar om te gaan. Dat is ook zo leuk aan hem, hij denkt over alles na haha πŸ™‚

   Geliked door 1 persoon

 20. Poeh lijkt me soms wel lastig hoor! Jeetje wat een respect ook voor je vriend. Die moet zich een ongeluk werken. Genieten van de kleine dingen is zo belangrijk ja πŸ™‚ Je leert de kleine dingen echt waarderen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja hij werkt zich echt een ongeluk ja, das heel mooi verwoord haha πŸ˜‰ In het begin had ik er ook wel meer moeite mee. Maar nu kan ik er wel goed mee omgaan en genieten we echt samen.

   Like

 21. Wauw, wat een bikkel. Daar heb ik wel respect voor zeg. En voor jou natuurlijk ook. Hier is het volledig het omgekeerde. Manlief is huisman en nu ik ziek thuis zit zien we elkaar 24 per dag. Ik ben blij dat ik een uur naar de dagbesteding kan en dat we elkaar weer eens iets nieuws te melden hebben. Dat laatste stuk beschrijf je zo mooi. Liefde is het mooiste wat er is. β™₯

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel! Dat lijkt me eigenlijk ook een lastige situatie. Dan moet je echt goed met elkaar overweg kunnen. Maar ook daar kom je uit als alles klopt met elkaar πŸ™‚

   Like

 22. Wauw dat zijn lange dagen… vraag ik me dan echt af is het mogelijk je dan zo lang te kunnen concentreren? Maar als hij dan thuis komt heeft hij zijn lieve meisje zitten die er dan gewoon voor hem is. Als dat geen liefde is. xxx

  Geliked door 1 persoon

  • Haha ja ik zorg voor alles hierzo hahaha. In het begin kon ik maar moeilijk accepteren dat een baas iemand zo lang en geconcentreerd kon laten werken. Is niet gezond, en het lijkt ook mij niet veilig. Maar goed het is niet anders hier. Voor dit werk moet je je sowieso wel goed kunnen concentreren denk ik. En hij vind het heel leuk, dat scheelt ook.

   Geliked door 1 persoon

  • Ik dacht altijd dat het nooit goed kan gaan zoiets, maar blijkbaar toch wel. We praten veel en hebben een gezamenlijke agenda. En zoals gezegd extra genieten van de tijd samen πŸ™‚ Fijne zondag nog!

   Geliked door 1 persoon

 23. je weet wat er onder mijn mail staat als ik iemand mail, exact wat jullie samen doormaken nu, ooit wordt het beter naar ik hoop, want ahum, een gezin samen hebben straks is nog drukker πŸ˜‰

  Echt, loslaten is alles in een relatie, zeker in dit opzicht en dat is in mijn ogen ware liefde, en ja daar horen de gezonde knallen ook bij!

  ❀

  Geliked door 1 persoon

  • Ja jeetje dat is echt een prachtige uitspraak en zo waar! Als het goed is heeft hij in ieder geval meer zeggenschap als hij klaar is. Maar meer werken dan normaal zal altijd wel blijven. Als er ooit kindjes komen zal hij als het goed is wel iets minder gaan werken. Is de bedoeling haha.

   Geliked door 1 persoon

   • Dus samen even door die zure appel heen bijten πŸ˜€ Jullie kunnen het, en echt hoor, ik vind het knap van jou en jullie ook. Want het zal hem ook weleens frustreren telkens weg te moeten gaan. πŸ˜‰

    Geliked door 1 persoon

  • Haha ja joh, vandaag weer naar de winkel geweest en nu is het helemaal af. Ook de kerstmuziek staat al op πŸ˜› Vind het gewoon zo gezellig πŸ˜€

   Geliked door 1 persoon

  • Haha dankje. Soms wel lastig hoor. Ehh volgens mij hebben ze hier daar niet echt regelingen voor nee. Sowieso werken heel veel mensen 6 dagen per week van langere uren. Ik heb mazzel met mijn baan πŸ™‚

   Geliked door 1 persoon

 24. Jeetje wat is dat krom geregeld zeg….Dat is toch bijna geen doen voor een student? Zo is studeren wel heel erg voor de rijken……

  Die kleine momenten samen zijn wel heel bijzonder zeg. Daar zou ik ook extra van genieten.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja klopt, maar de scheiding tussen arm en rijk is hier sowieso bizar groot. Geen geld = geen mogelijkheden. Morgen krijgen we bezoek uit NL, die gaan we samen ophalen. Gezellig! πŸ˜€

   Like

Reacties zijn gesloten.