53 gedachten over “Klik hier om ‘Las Novenas: het Colombiaanse kerstfeest’ te bekijken.

 1. Wat lijkt me dat onwijs bijzonder om zo mee te maken zeg. Ik vind het al heel mooi om zo te zien, en om over te lezen. Wel gek om te bedenken dat daar helemaal geen tweede kerstdag bestaat!

  Geliked door 1 persoon

 2. Eindelijk tijd om eventjes te spieken bij je! Keileuk!! Wat wordt er dan toch een hoop aan kerst gedaan voordat de kerstdagen er eenmaal zijn.

  Geliked door 1 persoon

  • Leuk! πŸ˜€ Ja wordt echt veel gedaan hier… ook alle winkelcentra en supermarkten zijn helemaal vol met mensen haha

   Like

 3. Ik vind het echt leuk dat je dit soort dingen met ons deelt! Is echt heel interessant! Het ziet er ook echt gezellig uit!

  Geliked door 1 persoon

 4. Jeetje, wat een boel dagen feest. Het lijkt me heel bijzonder. Maar ook mooi toch om mee te maken? Jij brengt Sinterklaas naar hen, en deelt mee in de feestvreugde nu. Geniet ervan, Sabine.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja ongelooflijk hΓ¨! Heel leuk om mee te maken ja! Heerlijk die uitwisseling van culturen en gewoonten. Dat maakt het leven zoveel interessanter! Jij ook fijne dagen alvast!

   Like

 5. Ik ga ze verder missen die novenas, maar hier op de vakantiestek zijn ze er (uiteraard) ook… hoe gaan we nog wat Holllandse kerstervaring toevoegen? Ik weet het niet… Kling klokjes klingelingeling toevoegen aan het repertoire! Veel plezier!

  Geliked door 1 persoon

  • Haha ja wat Hollands er tussendoor is wel leuk! Oliebollen maken? Of appelflappen… maar dat is meer oud en nieuw natuurlijk… Fijne vakantie!

   Like

 6. Ongelooflijk hΓ©, hoe ontzettend groot sommige culturele verschillen kunnen zijn.
  Die balletjes, die ik daar op die bordjes zie liggen, meen ik me te herinneren. Zijn dat niet een soort van oliebollen?
  Ik geloof dat ik toen niet helemaal beseft heb dat het een speciaal kerstgerecht was.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja inderdaad, gewoon een andere wereld πŸ™‚ De balletjes zijn de buΓ±uelos, een deegbal gefrituurd. Smaken inderdaad een beetje als oliebollen, met name de binnenkant! Overal zijn nu pakken te koop om ze zelf te maken en er zijn stalletjes in winkels en op straat om ze te kopen. Net als bij de oliebollen. Alleen geen poedersuiker natuurlijk πŸ˜›

   Like

 7. wat heerlijk om dit te zien en horen Sabine, en wat een geweldig liedje over het ezeltje, ga aan mijn kleinkinderen vragen of zij het ook kennen πŸ™‚
  Ben benieuwd hoe de verdere aanloop naar Kerst verloopt!!!!

  Geliked door 1 persoon

  • Haha die kennen dat denk ik zekerweten! Zijn heel populaire liedjes hier, wordt plat gedraaid op het werk πŸ˜‰ πŸ˜›
   Ik ben ook heel benieuwd naar de rest! πŸ˜‰

   Like

 8. Geweldig toch! Zo een totaal andere cultuur. Ze nemen daar wel een vrij grote aanloop naar Kerstmis toe.
  Hier wordt ook op kerstavond gevierd. Bij ons zal het al in de namiddag zijn omdat er 3 kleine kinderen bijzijn.
  Tweede kerstdag kennen ze hier ook niet.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja dat begint al heel vroeg πŸ™‚ In Spanje zal het wel een beetje overeenkomen denk ik. Dat van Tweede Kerstdag wist ik alleen niet. Hebben ze ook novenas bij jullie?

   Like

 9. Wat een gezelligheid πŸ™‚ Ik geloof dat in de zuidelijke landen sowieso meer gedaan wordt aan grote feesten dan hier. In Mexico vieren ze trouwens ook kerst op kerstavond – is tweede kerstdag niet alleen een Europees ding? En ik geloof dat het zelfs niet overal in Europa een officiΓ«le feestdag is.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja volgens mij hebben ze in Mexico ook een soort van Novenas, maar dan anders… Tweede Kerstdag is inderdaad nogal Europees ja. In de VS hebben ze dat volgens mij ook niet.

   Like

  • Haha ja daar had ik eigenlijk nog niet zo bij stilgestaan, dat die dokters ook gewoon meedoen πŸ˜‰ Ik zie zoveel dokters overal dat is vrij normaal hahaha

   Like

 10. Dat is tenminste iets gezamelijks doen, hier is het toch meer en vaker commercieel en vreterij, hahaha dat heel veel landen geen tweede kerstdag kennen, wist ik al, dat ook weer zoiets… alleen hier, lol

  X

  Geliked door 1 persoon

  • Ja klopt inderdaad! Die Tweede Kerstdag in Nederland is ook best fijn eigenlijk, want volgens mij zijn er in Nederland ook wel megaweinig vrije feestdagen per jaar, dus dan is die ene extra wel mooi meegenomen. Hier in Colombia hebben we er al 18… x

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.