Caraïbische kust

De Caraïbische kust is een gedeelte van het land wat de reis zo afwisselend zal maken. Alles is hier anders: het landschap, de temperatuur (heet), de mensen, de mentaliteit en zelfs de taal is anders. Bewoners van de Caraïnische kust worden ook wel Costeñol genoemd. Muziek en dans speelt een grote rol in de cultuur en de Costeñol houden van feesten.

Cartagena

Wie kent het niet: de kustplaats met haar oude kasteel en stadscentrum. Er zijn veel musea de moeite waard en eet ook vooral arepa con queso, de lokale specialiteit. Maar eigenlijk is ronddwalen door de stad al een hele belevenis. Vanaf Cartagena zijn diverse mogelijkheden om een dagje te verblijven op één van de eilandjes voor de kust.

P1140196

P1140164

Parque Natural Tayrona

Als je dan toch in de buurt bent: bezoek dan ook dit park. Met de prachtige kustlijn, witte stranden, mogelijkheden om wandelingen te maken en te duiken maakt dit tot een mooie bestemming. Neem je tent mee of slaap in een hangmat. Hotels zijn er niet. Om aan het strand te komen kun je lopen of te paard gaan. Deze zonbestemming is het best te bezoeken buiten de weekenden en het hoogseizoen, daar het erg toeristisch is. Maar zeker de moeite waard!

P1160605

P1160599

P1160553

Santa Martha en Barranquilla

Barranquilla is een grote industriestad die meestal wordt overgeslagen door toeristen. Ik ben hier geweest voor familiebezoek en vond het een heel relaxte plaats. Het klopt dat er weinig bezienswaardigheden zijn, behalve dan natuurlijk het Carnaval in februari.

In Santha Marta heb ik niet veel gezien, maar wat ik heb gezien vond ik wel de moeite waard. Deze oude stad heeft een mooi centrum en haven en vanaf hier kun je goed de omgeving bezoeken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s