Lago de Tota

Voor mij is het gebied rondom Lago de Tota één van de mooiste en meest authentiek van wat ik tot nu toe heb gezien. Het bekendste van het meer is Playa Blanca, een zandstrandje met helderblauw water op 3000 meter hoogte. Hier komen veel toeristen op af. Ik vond dit juist het minst bijzondere (behalve het uitzicht). Wat ik geweldig vond was de nog onontdekte omgeving van het meer, met de zandweggetjes, Colombianen in poncho’s en kleine dorpjes met allemaal hun eigen karakter.

P1150568

Met name met de auto kun je hier intens genieten van die prachtige landschappen en de schattige dorpjes. In het dorpje Mongui maken ze ballen (voetballen, basketballen, noem maar op). Overal zie je ballen, heel apart.

Mongui

In andere dorpjes wordt juist alles van steenkool gemaakt of staan er overal op straat tentjes waar je kunt kiezen uit veel verschillende toetjes en taarten.

Het grotere dorp Sogamoso is een prima uitvalsbasis om door de omgeving te rijden. Langs het meer zijn ook hotels. Zwemmen in het meer kan bij Playa Blanca, maar verwacht geen warm water op 3000 meter hoogte. Kortom: een reisje waard!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s